Invitasjon til pressekonferanse – lansering av Norgesmesterskap i litteraturformidling

Publisert: 17. oktober 2011 i Uncategorized

I løpet av en sommerkveld på Sørlandet skal Norges beste litteraturformidler kåres av en jury sammensatt av de fremste aktørene innenfor litteratur i Norge. For første gang skal NM i litteraturformidling gå av stabelen. Aust-Agder bibliotek og kulturformidling skal lage i stand en formidlingsfest for hele Norge i 2012. Dette vil foregå under musikkfestivalen Canal Street, og selve mesterskapet vil gå av stabelen fredag 27. juli.

Aust-Agder bibliotek og kulturformidling har i snart et år drømt om å arrangere Norgesmesterskap i litteraturformidling. Etter at to av våre ansatte deltok som tilskuere under Sverigemästerskapet i bokberättande i november 2010, begynte planene å ta form. I 2011 gjennomførte vi et prøveprosjekt i samarbeid med musikkfestivalen Canal Street med litteraturformidling i forbindelse med konserter, og kunne konstatere at koblingen musikk og litteratur er en vellykket kombinasjon. Vi inviterte forfattere som Vigdis Hjort, Terje Dragseth, MiRee Abrahamsen med flere for å bidra til Litteratursupport; litteraturformidling i forkant av konserter, og på Litteraturjam. I tillegg hadde vi et eget litteraturformidlingsopplegg for barn under BarneStreet i samarbeid med Froland bibliotek.

Fredag 27. juli 2012 skal litteratur-Norge kåre den beste litteraturformidleren i landet. Litteraturformidling er en viktig kunstart og et viktig fag. Lesing betyr mer og mer i vårt samfunn, og det å inspirere til lesing kan bidra til gode leseferdigheter både for barn og voksne.

En av hovedoppgavene for biblioteket er å stimulere til lesing og gode leseferdigheter blant folket, og derfor er mange bibliotekarer dyktige formidlere. Mange mener at det finnes lite som kan måle seg med opplevelsen av å treffe en forfatter som formidler egne tekster. Skuespiller har selvsagt stor trening i å formidle andres tekster, og musikere og sangere kan dra veksler på musikken i sin formidling. Men hvem er den aller beste i Norge?

Under pressekonferansen i Kverneland-salen på Litteraturhuset i Oslo, mandag 17. oktober, klokken 11.00, vil vi presentere prosjektet og presentere juryen som skal kåre Norgesmesteren.

Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Eventuelle spørsmål kan rettes til prosjektleder Stina Arstad på telefon 37 01 76 81, eller på e-post til stina@aabk.no.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s