Litterært NM lansert – Papirflyet har tatt av

Publisert: 18. oktober 2011 i Uncategorized

Prosjektleder Stina Arstad og fylkesbiblioteksjef Randi Nilsen

Fylkesbiblioteksjef Randi Nilsen ønsket velkommen og prosjektleder Stina Arstad presenterte arrangementet. Norgesmesterskapet i litteraturformidling arrangeres i Arendal fredag 27. juli 2012 samtidig med musikkfestivalen Canal Street. I tillegg til selve mesterskapet vil det også bli arrangert flere litterære innslag under festivalen. Dette ble prøvd ut i 2011 med stort hell, og det ble da konkludert med at koblingen litteratur og musikk fungerer meget godt.

Mesterskapet vil foregå hele dagen 27. juli. Dagen vil bli delt inn i to hoveddeler, hvor den første delen består av en kvalifiseringsrunde hvor alle deltakerne må presentere den samme boka. De som går videre deltar så med selvvalgte presentasjoner i den andre delen. Fra den delen vil det så trekkes ut tre finalister, hvorav den ene vil bli kåret til Norges beste litteraturformidler.

Den innledende obligatoriske boken alle deltakerne skal presentere vil være en skjønnlitterær bok. Ellers vil det ikke bli lagt noen føringer på hvilken form for litteratur som kan formidles. Det er også helt opp til deltakerne å utforme formidlingen innenfor et begrenset tidsrom.

-Det blir veldig spennende å se hva slags formidling vi vil få, og vi håper at det kan dukke opp nye og kanskje ukjente former for formidling under arrangementet, sier prosjektleder Stina Arstad. Uansett blir dette en stor formidlingsfest for hele litteratur-Norge, og vi har stor tro på at dette kan bli et spektakulært arrangement. En generell henstilling til både samarbeidspartnere og deltakere blir derfor at vi oppfordrer til det uvanlige, avslutter Arstad.

Detaljer om arrangementet og informasjon om påmelding vil bli lagt ut på mesterskapets blogg: nmlitteraturformidling.wordpress.com

Følg oss også på:
@nmlitt på Twitter
NM i litteraturformidling på Facebook

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s