Det store bokløftet

Publisert: 27. januar 2012 i Uncategorized

Enkelte brukere av biblioteket lurte nok på om de var havnet i et treningsstudio torsdag ettermiddag, da heftige rytmer og toner fra Plumbos «Møkkamann» slo mot dem ved inngangsdøra.

Bøker gir deg styrke! Boktrim i Arendal bibliotek 26. januar 2012.

Bøker gir deg styrke! Boktrim i Arendal bibliotek 26. januar 2012.

Boktrimmere i aksjon.

Boktrimmere i aksjon.

I ekspedisjonen hadde lånere og ansatte ikledd seg treningstøy og joggesko, og under kyndig veiledning av instruktører fra Friskis og Svettis, var bøkene for anledningen omgjort til treningsvekter.

– Trening er viktig foran alle store arrangementer. I dag vil vi trene til sommerens store happening – NM i litteraturformidling. Prosjektleder Stina Arstad innledet torsdagens Boktrim, som er en promotering av sommerens store litterære satsing i Arendal. Arrangementet er bokstavelig talt et norgesmesterskap, der beste litteraturformidler skal kåres. Det går av stabelen 27. juli – samtidig med Canal Street.

Prosjektet har vakt nasjonal oppmerksomhet, da det er det første i sitt slag som arrangereres her i landet. Kun Sverige kan vise til et liknende arrangement, og der ble prosjektet en stor suksess.

Torsdagens Boktrim ble et kjærkomment avbrekk på en ellers svært så vinterlig januardag. En halvtime med høyintens trening, gjorde den kalde vinterdagen litt lysere og sommeren føltes plutselig litt nærmere. Boktrimmen ble arrangert av Aust-Agder bibliotek og kulturformidling og Arendal bibliotek, i samarbeid med trimgruppa Friskis og Svettis.

Flere bilder på NM i litteraturformidling sin facebookside.

Av Grethe Tvede

Reklamer
kommentarer
  1. Mari sier:

    Veldig moro med boktrim:-)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s