Fysisk litteraturformidling i Arendal bibliotek

Publisert: 28. februar 2012 i Uncategorized

Fysisk litteraturformidling med papirfly, bretting av papirfigurer og teposeblomster sto på menyen når Aust-Agder bibliotek og kulturformidling, sammen med Arendal bibliotek inviterte til familielørdag.

Lørdagens arrangement i Arendal bibliotek var en del av opptrappingen mot NM i litteraturformidling sommeren 2012. I denne omgangen ble publikum invitert til origamiverksted og papirflykastekonkurranse. Papirfly er blitt et symbol for mesterskapet og informasjonsbrosjyrene er designet som papirfly. Når de brettes riktig kan de brukes til å sende små litterære anbefalinger av gårde. Under lørdagens arrangement viste det seg at NM-flyene var noen av de flyene med de beste flyegenskaper.

Familielørdagen samlet til sammen ca 850 besøkende i løpet av noen timer. Det skapte et yrende folkeliv i Arendal bibliotek. Det svirret papirfly i luften til enhver tid og på bordene med origamiverksted var det til tider trangt om plassene.

Line Folkedal Trondsen var hentet inn for dagen fra Blakstad videregående skole, og hun lærte bort hvordan man kan brette nydelige blomster av teposeemballasje og hvordan de kan brukes for å pynte kort. Det var til tider mange som gjerne ville lære, og det ble laget mange fargerike og morsomme kort.

Hege Solli fra Aust-Agder bibliotek og kulturformidling sto for den mer klassiske formidlingen, og hun holdt en eventyrstund for de minste med utgangspunkt i bildeboka Papirflybjørnen av Oliver Jeffers.

Dagen ble avsluttet med en storslått papirflykastekonkurranse fra tidsskriftsavdelingen, som for dagen var omvandlet til Arendal City Papirflyplass. Det var ca 50 påmeldte til konkurransen, og deltakernes kasteevner ble bedømt ut fra lengde, flystil og design. Selvsagt var det bokpremier til vinneren av første, andre og tredje plass.

Litteratur kan formidles på mange måter, og formidling med brettet papir kan konstateres som en suksess.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s