Drakeguten av Asbjørn Rydland blir NM i litteraturformidlings obligatoriske tekst

Publisert: 11. april 2012 i Uncategorized

Nesten 5000 stemmer ble gitt i avstemningen til den obligatoriske teksten i NM i litteraturformidling. Asbjørn Rydlands debutbok Drakeguten (Samlaget) stakk av med seieren etter å ha fått over 3500 stemmer.

«Dette er ei gammal verd, fødd på ny. Der magien før flaut fri som song i og mellom alt levande, drakar flaug over himmelen og gudar og demonar striddest opent, er no berre menneska att. Enno finst det spor av trolldom, i amulettar og magiske gjenstandar, på heilage og velsigna stader og i minnet til dei som opplevde Stjernefallet. Men Skaparsongen, sjølve kjelda til all magi, er her ikkje lenger.» (Rydland 2010, s. 5)

Slik starter historien om Drakeguten i Asbjørn Rydlands debutroman. Med en sterk litterær stemme og et usedvanlig poetisk språk, forteller Rydland en historie med sammensatte og konfliktfylte karakterer. Nå er boken blitt valgt som teksten alle deltakerne i NM i litteraturformidling skal formidle i den innledende kvalifiseringsrunden.

Resultatet fra avstemningen fordelte seg med 3696 stemmer på den vinnende teksten. På andre plass kom Olaug Nilssen tekst Få meg på, for faen med 1108 stemmer. Sigrid Undsets Kransen og Kjell Askildsens novelle En plutselig frigjørende tanke var også med i avstemningen.

NM i litteraturformidling arrangeres for første gang fredag 27. juli 2012 i Arendal Kulturhus. Aust-Agder bibliotek og kulturformidling skal arrangere en litteraturfest med fokus på formidleren. Les mer om arrangementet på https://nmlitteraturformidling.wordpress.com.

Forlenget påmeldingsfrist til 16. mai

Det er fortsatt muligheter for å melde seg på som deltaker, og fristen for påmelding er forlenget til 16. mai. Foreløpig har 15 deltakere meldt seg til konkurransen om å vinne den gjeve tittelen; Norgesmester i litteraturformidling. Påmeldingsskjema: https://nmlitteraturformidling.wordpress.com/pamelding/

For ytterligere informasjon: https://nmlitteraturformidling.wordpress.com/, eller ta kontakt med prosjektleder Stina Arstad på telefon 37 01 76 81, mobil 47 29 58 49, eller på e-post til stina@aabk.no.

NM i litteraturformidling er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Følg NM i litteraturformidling på:

nmlitteraturformidling.wordpress.com

NM i litteraturformidling på facebook

@nmlitt på twitter

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s