”Bli med til Merdø – det er et paradis”

Publisert: 28. juli 2012 i Uncategorized
Kristin Havstad og Mari Senumstad Hauge driver oppsøkende litteraturformidling på Merdø. Foto: BarneStreet

Kristin Havstad og Mari Senumstad Hauge driver oppsøkende litteraturformidling på Merdø. Foto: BarneStreet

Dette er en strofe fra Merdøsangen. Denne strofen tok kollega Kristin Havstad og jeg på alvor torsdag 26.juli. Vi pakket to gamle bokkasser fra bokbussens velmaktsdager fulle av barnebøker og så dro vi nettopp til Merdø.

Merdø er en av perlene i Arendals skjærgård. Merdø var i tidligere tider losenes øy og er i våre dager et ferieparadis både for hyttefolk og for båtturister enten de kommer i egen båt med dusj og køyer eller de har tatt rutebåten ut for å tilbringe dagen i sjøkanten.

Siste uka i juli arrangeres Canal Street http://www.canalstreet.no/ i Arendal. I samarbeid med dem har vi i Aust-Agder bibliotek og kulturformidling (AAbk) http://www.aabk.no lagt opp til flere litteraturarrangementer. På litteratursida ble det hele toppa med NM i litteraturformidling fredag 27.juli. Men denne torsdagen var det altså ungene som sto i fokus. Lady Moscow hadde konsert for barn midt i sommereventyret. Kristin og jeg både leste for unger som ønsket å bli lest for og vi lånte ut bøker. Noen unger ville lese på ferje ut og andre kom og satte seg under treet der vi hadde rigget oss til. Vi leste både før og etter konserten. Unger er glade i å bli lest for!

Under selve konserten rakk jeg å få meg et bad 🙂

Turen ble en veldig hyggelig opplevelse for to bibliotekarer som til daglig jobber mer med andre ting enn med barnebøker.

Mari Senumstad Hauge

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s