Hva er ditt favorittdikt?

Publisert: 14. mars 2014 i Uncategorized

Til høsten setter vi formidling av lyrikk i høysetet under årets Norgesmesterskap i litteraturformidling. Vi trenger din hjelp til å velge hva som skal formidles!

Under NM i litteraturformidling 2014 vil den obligatoriske tekst som alle deltakerne skal formidle innledningsvis i konkurransen være en lyrisk tekst. Vi ønsker derfor å invitere alle som vil til å komme med innspill på egnede tekster. Send ditt forslag til stina@aabk.no eller legg ut tittel, forfatter og eventuelt navn på samling i kommentarfeltet på bloggen eller på vår Facebookside. En avstemning mellom utvalgte dikt vil avgjøre det endelige valget.

Det finnes mange måter å formidle lyrikk på. En lyrisk tekst kan:
Synges, tegnes, danses, ropes, iscenesettes, omtales, tonesettes, leses, bokstaveres, tolkes, forvrenges, fortelles, bearbeides, hviskes, og sikkert mange flere.
Under NM i litteraturformidling får deltakerne tre minutter på seg til å formidle en obligatorisk lyrisk tekst, og deretter en selvvalgt tekst. I løpet av disse minuttene kan deltakerne selv velge hvordan tekstene formidles – så lenge det ikke går utover sikkerheten til utøver eller publikum.

Husk å ikke legge ut hele dikt på internett! For det dikt som velges til å bli den obligatoriske teksten, vil vi klarere nødvendige rettigheter for fremføring. Åndsverksloven begrenser mulighetene for å publisere dikt på nettsider, og vi vil derfor minne om at det ikke alltid er lov å dele hele eller deler av dikt på internett. Vi ber derfor om at innspill på nettsider kommer i form av tittel og forfatternavn.

Informasjon om arrangementet:

Aust-Agder bibliotek og kulturformidling inviterer igjen forfattere, poeter, bibliotekarer, musikere, skuespillere og andre til en storslått nasjonal litteraturfest. Vi håper at denne dagen blir like full av magiske formidlingsøyeblikk som i 2012, og ønsker både konkurrenter og publikum velkommen til Arendal kulturhus 26. september 2014.

Tid: 26. september 2014
Sted: Arendal kulturhus
Spørsmål stilles til: Stina Arstad, stina@aabk.no, 37 01 76 81
Følg NM på Facebook, Twitter og Instagram.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s