Velkommen til NM i litteraturformidling!

Publisert: 24. september 2014 i Uncategorized

Fredag 26. september arrangerer Aust-Agder bibliotek og kulturformidling NM i litteraturformidling i Arendal kulturhus. 14 deltakere vil konkurrere om å bli Norgesmester i litteraturformidling. Vi gleder oss til en storslått nasjonal litteraturfest!

Konkurransen foregår fra kl 1230 til 19:

kl 1230-1430: Åpning. 1. runde; Deltakerne formidler Jan-Magnus Bruheims dikt Den annsame
kl 1430-1600: Pause
kl 1600-1715: 2. runde; Deltakerne formidler selvvalgt tekst
kl 1715 (ca)-1800: Pause
kl 1800-1900: Finaleomgang

 

I 2014 ønsker vi å fokusere på formidling av lyrikk, og årets obligatoriske tekst vil være lyrisk. Som i 2012 vil deltakerne konkurrere om den gjeve tittelen Norgesmester i litteraturformidling, og vinneren vil kåres av en fagjury satt sammen av personer med ulik kompetanse innen litteratur og formidling i Norge. I 2012 vant bibliotekaren Gjertrud Øvland med formidling av Gaute Heivolls roman Før jeg brenner ned i finalen. Her er oversikt over årets deltakere

Det finnes mange måter å formidle en tekst på. Tekst kan: synges, tegnes, danses, ropes, iscenesettes, omtales, tonesettes, leses, bokstaveres, tolkes, forvrenges, fortelles, bearbeides, hviskes, og sikkert mange flere. Under NM i litteraturformidling får deltakerne tre minutter på seg til å formidle en obligatorisk lyrisk tekst, og deretter en selvvalgt tekst. I løpet av disse minuttene kan deltakerne selv velge hvordan tekstene formidles – så lenge det ikke går utover sikkerheten til utøver eller publikum.

Først skal de presentere Jan-Magnus Bruheims dikt Den annsame og i neste runde er det fritt valgt tekst. De tre beste går til finalen. Juryen ledes av Asta Busingye Lydersen. Også Øystein Hauge, Ådne Sekkelsten, Taro Vestøl Cooper og Irene Gressli Haugen sitter i juryen.

Det blir musikkinnslag og pauser iløpet av konkurransen.

Velkommen til Store Torungen fredag 26. september!  Fri entré. Du er velkommen til å overvære hele eller deler av programmet etter eget ønske.

Arrangementet på Facebook

Litteraturformidlingsfest i Arendal kulturhus, foto: Kristin Havstad

Fra NM i litteraturformidling 2012. foto: Kristin Havstad

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s