Hilde Eskild ble Norgesmester i litteraturformidling

Publisert: 29. september 2014 i Uncategorized

Hilde Eskild ble norgesmester i litteraturformidling i Arendal kulturhus idag.

De frammøtte fikk oppleve mange store formidlingsøyeblikk under NM i litteraturformidling 2014. Den som nådde aller høyest opp hos juryen var Hilde Eskild, forteller, forfatter og lærer fra Lillesand.

Andreplass og sølvmedalje ble tildelt Even Luseter fra Vågå og Bjørg Øygarden fra Arendal fikk bronsemedalje. Even Luseter vant også publikums hjerter og ble tildelt publikumsprisen. Vinneren mottok i tillegg til gullmedalje en plakett laget i sølv med diktsamlinger av Jan-Magnus Bruheim som sokkel.Et dikt av Bruheim var obligatorisk tekst for alle deltakerne i første del av konkurransen.

Hilde Eskild sier selv at hun fikk fortellingene inn med sjokoladepuddingen i store familieselskaper da hun var liten. Hun er en av landets mest erfarne fortellere og har gitt ut flere bøker om og med muntlig fortelling. Siden 2000 har Eskild reist land og strand rundt med sine forestillinger, kurs og foredrag. Hun har hatt flere turneer for den kulturelle skolesekken og har opptrådt på festivaler og seminarer over hele Norden. Hilde Eskild deltok også under NM i litteraturformidling 2012 og vant da bronsemedalje og publikumsprisen.

En grundig og dyktig jury med juryleder Asta Busingye Lydersen i spissen ga gode og konstruktive tilbakemeldinger til deltakerne underveis i konkurransen.

Aust-Agder bibliotek og kulturformidling var NM-arrangør

Glade vinnere: F.v.: Even Luseter , Hilde Eskild og Bjørg Øygarden. Even Luseter ble også tildelt publikumsprisen. Foto: Grethe Tvede

Glade prisvinnere: F.v.: Even Luseter , Hilde Eskild og Bjørg Øygarden.  Foto: Grethe Tvede

Ta evt kontakt med prosjektleder Jan Kløvstad, tlf 91808256

 (Pressemelding sendt 26. september 2014 ca kl 20)

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s