Om NM

NM i litteraturformidling 2014
Aust-Agder bibliotek og kulturformidling inviterer igjen forfattere, fortellere, poeter, bibliotekarer, musikere, skuespillere og andre til en storslått nasjonal litteraturfest. Vi setter formidlingen i høysetet! I 2014 ønsker vi å fokusere på formidling av lyrikk, og årets obligatoriske tekst vil være lyrisk. Som i 2012 vil deltakerne konkurrere om den gjeve tittelen Norgesmester i litteraturformidling, og vinneren vil kåres av en fagjury.

Vi håper at denne dagen blir like full av magiske formidlingsøyeblikk som i 2012, og ønsker både konkurrenter og publikum velkommen til Arendal kulturhus 26. september 2014.

Hvordan formidle lyrikk?
Det finnes mange måter å formidle lyrikk på. En lyrisk tekst kan:
Synges, tegnes, danses, ropes, iscenesettes, omtales, tonesettes, leses, bokstaveres, tolkes, forvrenges, fortelles, bearbeides, hviskes, og sikkert mange flere.
Under NM i litteraturformidling får deltakerne tre minutter på seg til å formidle en obligatorisk lyrisk tekst, og deretter en selvvalgt tekst. I løpet av disse minuttene kan deltakerne selv velge hvordan tekstene formidles – så lenge det ikke går utover sikkerheten til utøver eller publikum.

Aust-Agder bibliotek og kulturformidling arrangerte historiens først Norgesmesterskap i litteraturformidling 27. juli 2012. Verdig vinner ble Gjertrud Øvland, bibliotekar på Deichmanske bibliotek. NM i litteraturformidling 2012 ble støttet av Nasjonalbiblioteket.

Litteraturformidling er en kunstart og et viktig fag. Å ha gode leseferdigheter er viktig i vårt samfunn, og det å inspirere til lesing kan stimulere til gode leseferdigheter hos både barn og voksne.

Informasjon om arrangementet:
Tid: 26. september 2014
Sted: Arendal kulturhus
Informasjon og påmelding: nmlitteraturformidling.wordpress.com
Følg NM på Facebook, Twitter og Instagram.

Eventuelle spørsmål kan rettes til prosjektleder Jan Kløvstad,  mobil 91 80 82 56, e-post: jan@aabk.no

Reklamer
kommentarer
 1. historieforteller sier:

  Jeg regner med at fortellere også er velkomne, selv om de ikke er nevnt som en type litteraturformidler.

  Liker

  • nmlitt sier:

   Hei og takk for tilbakemelding! Dessverre hadde fortellere falt ut av lista, det er nå retta opp. På NM i litteraturformidling i 2012 deltok flere dyktige fortellere og vi vil VELDIG GJERNE ha med mange fortellere i årets mesterskap også! Vi kommer til å sende ut invitasjonsmail iløpet av uka. Supert om du har mulighet til å spre i forteller-miljøet:-) Velkommen som deltaker!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s