Deltakerinformasjon

Deltakerinformasjon for NM i litteraturformidling 2014   (oppdatert 9. september 2014)

Selve konkurransen

Som deltaker i Norgesmesterskap i litteraturformidling 2014 vil du være med på å skape et unikt litteraturarrangement. Fokus er på formidleren og opplevelsen av og gleden ved god litteratur.

NM i litteraturformidling 2014 foregår fredag 26. september i Arendal kulturhus. Arrangementet gjennomføres mellom klokken 12:30 og 19. Som deltaker er du forpliktet til å være tilgjengelig fra ca en halv time før arrangementet starter og under hele arrangementet.

Arrangementet er delt i to omganger, pluss en finale.

Første omgang: Alle deltakerne skal formidle den samme lyriske teksten. Gjennom en avstemning har diktet Den annsame av Jan-Magnus Bruheim blitt valgt. Det betyr at alle deltakerne må formidle denne teksten, og det skal gjøres i løpet av maks tre minutter. Hvordan man velger å formidle teksten, er helt opp til den enkelte deltaker, og der vil det sikkert være store variasjoner. Man kan velge å fortelle fritt med utgangspunkt i diktet, å lese opp hele eller deler av diktet, å tonesette, iscenesette eller akkurat det man selv mener vil være den beste måten å formidle denne teksten på.

Andre omgang: I andre runde skal alle deltakerne formidle en selvvalgt tekst innen valgfri genre. Roman/novelle/dikt/skuespill/fortelling … Noen har spurt om de kan formidle noe de har skrevet selv. Det er selvfølgelig helt i orden:-) Også her velger hver deltaker det de mener er den beste måten å formidle teksten på. Også i denne omgangen får deltakerne maks tre minutter på sitt innslag.

Finale: Tre deltakere går til finalen. Alle deltakerne bør derfor ha forberedt ytterligere en tekst å formidle, også denne teksten er valgfri og dere har maks tre minutter til disposisjon også her. Etter finalen kårer juryen norgesmester i litteraturformidling 2014.

Det vil være pauser i programmet, og alle deltakere får lunsj.

Konkurransen bedømmes av en fagjury satt sammen av personer med ulik kompetanse innen litteratur og formidling i Norge.

Hele arrangementet er åpent og gratis for publikum.

I utgangspunktet ba vi dere også holde av torsdag 25. september i forhold til evt innledende runder. Det behøver dere ikke lenger ¬ hele konkurransen foregår fredag 26. september.


Reise og overnatting

Konkurransen er gratis, og deltakerne får bespisning under selve konkurransen. Deltakerne bestiller og dekker selv reise og overnatting til konkurransen.

Arrangementet foregår i Arendal kulturhus som ligger sentralt i Arendal by. Det finnes flere hyggelige hoteller i nærheten. For hjelp til å finne overnatting, ta kontakt med arrangørene. Det vil bli reservert en del hotellrom til en gunstig pris for deltakerne.

Til Arendal kan man reise med bil, tog, buss eller fly til flyplassen Kjevik ved Kristiansand. Fra flyplassen kan man ta flybuss til Arendal sentrum. Reisen fra flyplassen tar ca 1,5 timer.

For mer informasjon, se http://www.arendal.com/

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s